Flat Hill Worx

Collage

The paintings in this series are based on the collages I made from fragments I cut out from papers, magazines and advertisements. My goal was to make funny and absurd images.

I made these paintings in the period of 2000 and 2001.

“Chicka!!!” is the first painting in this series. The title of this painting is an allusion to a cry (Chakka!) conceived by a Dutch positivity guru: Emile Ratelband. In the painting one can see Emile Ratelband’s face as he shouts his positivity cry. His head is an arena where the forces of good and evil collide, which is portrayed with a duel scene from a “Star Wars” movie. The bottom part of the painting is filled with good looking ladies in underwear, therefore the title: Chicka!!!.

The drill that comes out of Emile’s mouth is to emphasize the positivity cry.

 

Serie Collage maakte ik op basis van beelden en tekst die ik uit de kranten, tijdschriften en reclames knipte. Mijn doel was om van de collages een absurd geheel te maken die vooral op de lachspieren zou werken. Uit de schilderijen kunt u beeldelementen halen die ten tijde van het maken van de schilderijen actueel waren. Uit tal van collages selecteerde ik er drie die basis werden voor drie schilderijen. Vooralsnog is het bij drie schilderijen gebleven.

De schilderijen zijn geschilderd in periode 2000 en 2001.

Chickaaaaa!!! heb ik als eerste gemaakt. Deze schilderij is een knipoog naar de kreet Chakka van Emile Ratelband. Op het schilderij ziet u het gezicht van Emile Ratelband die zijn kreet Chakka uitschreeuwt. Zijn hoofd is als het ware een arena waarin een heuse strijd plaatsvindt tussen de krachten van het goede tegen de krachten van het kwade, welke afgebeeld zijn als hoofdpersonen uit de film Star Wars. Onderin bevinden zich mooie dames in ondergoed, vandaar: Chickaaa!!!! De boormachine uit zijn mond moet zijn kreet extra beklemtonen.